استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجانغربی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، از استفاده عوامل بیولوژیک در بیش از ۵ هزار و ۳۰۶ هکتار از اراضی باغی و زراعی استان به منظور کنترل عوامل خسارتزا خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما آذربایجان غربی ؛علی دیانتی با اعلام این خبر افزود: در راستای کاهش مصرف سموم شیمیایی و توسعه کشاورزی پایدار، این میزان از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش برنامههای کنترل بیولوژیک قرار گرفته است.
وی با اشاره به مزایای استفاده از روشهای بیولوژیک در کنترل آفات گفت: مبارزه بیولوژیک با استفاده از دشمنان طبیعی آفات، از جمله حشرات و میکروارگانیسمها، به جای سموم شیمیایی انجام میشود که منجر به کاهش آلودگی زیستمحیطی، حفظ حشرات مفید و جلوگیری از بروز مقاومت در آفات میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در ادامه به اقدامات انجام شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: در سه ماهه نخست سال جاری، با همکاری بخش خصوصی، بالغ بر ۲۳۲ هزار زنبور براکون و ۶۴۸ گرم زنبور تریکوگراما برای کنترل آفات کرم میوهخوار (هلیوتیس) و بید گوجهفرنگی در سطح ۱۹۷ هکتار از مزارع گوجهفرنگی توزیع و رهاسازی شده است. این عملیات در مرحله داشت مزارع گوجهفرنگی همچنان ادامه دارد.
دیانتی همچنین از توزیع تجهیزات و فرآوردههای غیرشیمیایی در سطح وسیعی از اراضی استان خبر داد و افزود: توزیع تجهیزات و فرآوردههای غیرشیمیایی از جمله تلههای فرمونی، نوری و جلبکننده، کارتهای رنگی و آفتکشهای بیوشیمیایی و میکروبی و ترغیب کشاورزان به استفاده از آنها به جای سموم شیمیایی پرخطر، در سطح ۵۱۰۹ هکتار از اراضی باغی و زراعی استان انجام شده است.
وی در پایان تاکید کرد: هدف از اجرای این طرح، کاهش مصرف سموم شیمیایی، حفظ تعادل اکولوژیکی، توسعه کشاورزی پایدار، جلوگیری از بروز مقاومت در آفات، جلوگیری از آلودگی زیست محیطی و حفاظت از حشرات مفید است. با توجه به مصرف تازه خوری محصول گوجه فرنگی و اهمیت کاهش باقیمانده سم در آن، هرساله عملیات مبارزه بیولوژیک بارهاسازی دشمنان طبیعی در مزارع هدف انجام میگیرد.